Profile

Join date: Aug 19, 2022

About

Vuelta 2022 (Ronde van Spanje) live op tv en online (inclusief etappeschema)

Wielrennen op TV 19 augustus 2022 | Hoe laat moet u inschakelen voor (late) start van de Vuelta?


De laatste grote etappekoers van dit jaar staat weer voor de deur: de Vuelta, oftewel de Ronde van Spanje. Natuurlijk is het Iberisch schiereiland het decor, maar de eerste drie etappes vinden plaats in Nederland! Eurosport en België Eén doen live verslag op tv, in de weekenden is de Vuelta ook op NPO 1 te zien. Ook kun je de etappekoers online volgen via discovery+.


Voor de echte liefhebbers is er de eerste drie etappes natuurlijk de kans om het peleton in levende lijve te zien, maar op tv wordt natuurlijk ook gewoon alles uitgezonden. Bij de NOS zijn de etappes in het weekend te zien via NPO 1, alle etappes zijn te zien op Eurosport 1 en online via discovery+. Bij de Belgen is de koers te zien bij België Eén of Canvas, afhankelijk van de dag.


Uiteraard is de grote favoriet ook dit jaar weer de man die de laatste jaren heer en meester was in Spanje: Primoz Roglic. Ook dit jaar doet hij mee, met een sterke ploeg: Gesink, Sepp Kuss en Sam Oomen gaan als meesterknechten mee. Ook Remco Evenenpoel is dit jaar favoriet, net als Giro-winnaar Jai Hindley.


De Vuelta a España 2022 is van vrijdag 19 augustus tot en met zondag 11 september te zien op Eurosport en België Eén en bij discovery+. In de weekenden kun je de etappekoers ook volgen via NPO 1 en een livestream via Gids.tv. De belangrijke hoogtepunten en samenvattingen zijn ook te zien bij Gids.tv.


Vrijdag 19 augustus belooft een prachtige koersdag te worden. Terwijl in de Tour du Limousin de beslissing valt, richten de wielerfans zich vooral op de start van de Vuelta a España in Utrecht. In de avond staat dan de ploegentijdrit op het programma, waar Jumbo-Visma als laatste afsluit. In de Leiderstrui vertelt u meer over waar en hoe laat u kunt inschakelen.


TV en tijden etappe 1 (ploegentijdrit) Vuelta a España 2022

De Vuelta a España begint dit jaar met een ploegentijdrit en dat spektakel staat te gebeuren in het hartje van Utrecht. Aan het begin van de avond begint Burgos-BH als eerste aan de tijdrit, terwijl Jumbo-Visma als laatste ploeg om 19.58 uur afsluit. U kunt zich dus de hele middag nog voorbereiden op deze mooie opening van de drieweekse ronde, als u al niet naar Utrecht afreist.


Zoals gezegd staat Burgos-BH als eerste ploeg aan de start en dat doet de Spaanse formatie om 18.30 uur. Vervolgens gaan de verschillende ploegen om de vier minuten van start voor een tijdrit van 23,3 kilometer. De finish van Jumbo-Visma ligt daarmee rond 20.25 uur. De ploegentijdrit is in zijn geheel live te zien op NPO 1 (vanaf 18.20 uur), Sporza (18.50 uur) en het hoofdkanaal van Eurosport (17.45 uur). In de Leiderstrui verzorgt elke dag een liveblog vanaf de start tot aan de finish.


De Vuelta Ciclista a España: zo kijk je live naar etappes

De Ronde van Spanje vindt plaats van 19 augustus tot en met 9 september 2022. Ben je in het buitenland en wil je naar de Vuelta kijken? Of ben je in Nederland en geniet je het meest van Vlaams commentaar? Gebruik dan een VPN om toegang te krijgen tot de streams van de NOS, Eurosport en Sporza:


De Vuelta Ciclista a España start dit jaar in Nederland. Op vrijdag 19 augustus begint deze editie van de Ronde van Spanje in Utrecht. Dat is niet voor het eerst: ook in 2015 was Utrecht de startplaats. En ook dit jaar is de eerste etappe een tijdrit. Het verschil is dat het nu om een tijdrit gaat waarin de verschillende ploegen het tegen elkaar opnemen.

Buitenlanders die denken dat Nederland helemaal plat is zullen tijdens het kijken naar de beelden niet van mening veranderen, want het parcours (start en finish bij de Utrechtse Jaarbeurs) is vlak. Slechts een aantal scherpe bochten in het traject van 23,3 kilometer zullen de gemiddelde snelheid wat omlaag brengen.


In totaal worden drie etappes in Nederland verreden. Daarna gaat het zuidwaarts – de Ronde eindigt op zondag 11 september in Madrid. De Sloveen in Nederlandse dienst Primoz Roglic won de Vuelta de afgelopen drie keer. Hij hoort ook nu tot de favorieten, maar lijkt in aanloop naar de wedstrijd te worstelen met een vormcrisis. Dat maakt de ronde in elk geval spannend om naar te kijken!


Waar kijk ik de Ronde van Spanje live?

De etappes van de Ronde van Spanje zijn allemaal live op tv te bekijken. Ook is het mogelijk om de ritten van de Vuelta Ciclista a España op het internet te bekijken via een livestream.


Eurosport zendt alle etappes van de Ronde van Spanje live op tv uit. De live-uitzendingen vinden doorgaans plaats op de zender Eurosport1. De Vlaamse publieke omroep VRT zendt de Vuelta al sinds 1999 live op tv uit. De merknaam van de sportuitzendingen van de VRT is Sporza. Veel wielerfans verkiezen de wieleruitzendingen van Sporza boven die van Eurosport en NOS Studio Sport.


In tegenstelling tot Eurosport en Sporza zendt NOS Studio Sport nooit alle etappes van de Vuelta live op tv uit. Meestal beperkt de NOS zich tot live-uitzendingen van de etappes van de Vuelta die in het weekend plaatsvinden. Dit jaar zenden ze ook de openingsrit uit die op vrijdag 19 augustus 2022 plaatsvindt.


Verschillende livestreams

Livestreams die de Vuelta tonen zijn er ook. Zo is een livestream van Sporza beschikbaar. De NOS biedt online een livestream aan van de Vuelta-etappes die in de weekenden plaatsvinden. De livestream is te vinden op hun website, daarnaast kun je de stream van deze Vuelta-etappes ook live bekijken via de NOS-app. Eurosport is te streamen op de videodienst Discovery+.


Behalve via een livestream van een omroep is het ook mogelijk om de etappes van de Vuelta Ciclista a España live te volgen met een stream van een tv-app. Via de Ziggo GO-app kun je niet alleen in Nederland, maar in de hele EU naar de koers kijken.


De Ronde van Spanje live kijken, ook vanuit het buitenland

Ben je nu toevallig in het buitenland, maar wil je toch de Vuelta Ciclista a España live volgen? Dat kan lastig worden. Bij sommige diensten krijg je namelijk geen toegang tot de stream als je je niet in dezelfde regio bevindt. Zo kun je niet naar de NOS-stream kijken als je niet in Nederland bent, en Sporza geeft geen toegang aan mensen buiten België.


Gelukkig is dit probleem gemakkelijk op te lossen, namelijk met een Virtual Private Network (VPN). Streamingdiensten zien waar jij bent aan de hand van jouw IP-adres. Als jij je bijvoorbeeld in Spanje bevindt, krijg je een Spaans IP-adres en word je de toegang geweigerd. Een VPN laat jou verbinden met een server in een land naar keuze. Zo kun jij verbinding leggen met een server in Nederland, waardoor je een Nederlands IP-adres krijgt. Websites die je bezoekt denken dan dat jij in Nederland bent, en geven jou gewoon toegang tot de stream!


Abonneer je op een betrouwbare en gebruiksvriendelijke VPN-provider. Wanneer je een VPN kiest uit ons lijstje met de beste VPN’s weet je zeker dat je goed zit. Wij hebben al deze VPN’s uitvoerig getest. Voor het streamen van de Ronde van Spanje raden wij NordVPN aan. Deze VPN is snel en erg geschikt voor het streamen van sportwedstrijden.

【!!GIDS!!TV#】 Sporza Ronde van Spanje live Op Tv WIELRENNEN on 19 augustus 2022

More actions